rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-schouwen-duiveland-zierikzee-dreischor-zeeland (32)
op zoek naar een bijzondere locatie
Rana Natuurpark weet haar bezoekers steeds aangenaam  te verrassen

ons natuurpark is per dagdeel te huren

Rana Natuurpark

arrangementen | rondleiding | scholen

In Rana Natuurpark is meer te zien dan een doorsnee parkbezoeker vermoedt. Tijdens een rondleiding wordt u geïnformeerd over de geschiedenis van het park, over de verschillende flora en fauna en het beheer van het natuurpark. Maar vooral ook over de bijzondere plantensoorten en dieren in dit stukje natuur op Schouwen-Duiveland. Tijdens de rondleiding kunt u ook vragen stellen omtrent inheemse plantensoorten.

rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-schouwen-duiveland-zierikzee-dreischor-zeeland (19) (1)

Rondleiding Rana Natuurpark

Hoe is het eigenlijk met jouw plantenkennis gesteld? Herken je kruid van onkruid?

En wist u dat er hier ook heuse boomkikkers voorkomen? Oh ja, pas op tijdens uw wandeling, wellicht steekt er ineens een schildpad over!

Laat je tijdens de rondleiding door Rana Natuurpark te Dreischor wijzen op de enorme rijkdom van het gebied. Beleef Rana Natuurpark, dat blijft je zeker bij!

reserveren
rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-dreischor-schouwen-duiveland-zierikzee-zeeland (10)
rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-schouwen-duiveland-zierikzee-dreischor-zeeland (26) (1)
rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-schouwen-duiveland-zierikzee-dreischor-zeeland (6)

Natuurlijk kan je alleen Rana Natuurpark in, zelf op ontdekkingstocht. Echter met een rondleiding zie je meer. Wij kunnen u wijzen op de bijzondere flora en fauna van het Natuurpark. De gids weet waar te kijken en heeft een verhaal bij alles wat er te zien is. Zo wordt een wandeling door de natuur een heel andere beleving. Laat je dus eens leiden door dit prachtige gebied!

Arrangementen

U heeft als groep maar kort de tijd? Dan is dit arrangement de oplossing.
Onze gids verzorgt een introductie over de Rana Natuurpark. Daarna kunt u alles met uw eigen ogen bekijken tijdens een rondleiding door het natuurpark. 

Een compleet verzorgde ochtend of middag Rana Natuurpark met lunch. U wordt ´s ochtends ontvangen met een heerlijk kopje koffie en een Zeeuwse bolus. ´Daarna starten we de rondleiding in het park, bij de middag sessie starten we met een compleet verzorgde lunch en krijgt u de koffie met Zeeuwse bolus na het bezoek van het natuurpark.

Tijdens het bezoek aan het park wordt u door onze ervaren gids gewezen op de bijzondere flora en fauna van het natuurpark.

Schoolbezoeken

Voor natuuractiviteiten kunt u uitstekend bij Rana Natuurpark terecht. Hier is nog sprake van ´puur natuur´. We laten in de rondleiding de kinderen de schoonheid van de natuur beleven. Het is iedere keer super bijzonder om het enthousiasme van de kinderen te zien. Ze zijn enorm geboeid door hetgeen ze in ons park zien.

Contact
schoolbezoek-rondleiding-kinderfeestje-park-buiten-spelen-zieirkzee-schouwen-duiveland (1)
rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-schouwen-duiveland-zierikzee-dreischor-zeeland (9) (1)

Kinderfeestjes

Leuk en leerzaam gaan bij ons samen. We zorgen ervoor dat de kinderen kunnen genieten in het natuurpark. 

In onze serre kunnen ze taart eten en limonade drinken.

schoolbezoek-rondleiding-kinderfeestje-park-buiten-spelen-zieirkzee-schouwen-duiveland (2)

Terug naar de natuur

Scholieren kunnen hier zien wat ´natuur´ betekent. Onder begeleiding van onze ervaren gids laten we ze kennis maken met de bijzondere planten in ons park.

rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-schouwen-duiveland-zierikzee-dreischor-zeeland (30)

Trouwen in een natuurpark?

Als het besluit om te trouwen eenmaal genomen is, breken ervoor jullie als bruidspaar drukke tijden aan. Er moet immers heel veel worden geregeld.  Het vraagt de nodige voorbereiding om de dag, waarop de verbintenis wordt bezegeld, inderdaad tot de mooiste dag van je leven te maken.

 Trouwen op een bijzondere locatie is geweldig. Kies daarom voor een trouwplechtigheid in Rana Natuurpark. Kom vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken.

En wat dachten jullie van trouwfoto´s. Ons natuurpark heeft diverse locaties waar jullie foto´s kunnen laten nemen. In ons park kunnen jullie met de fotograaf ongestoord jullie trouwfoto´s laten maken, met bijzondere platen en bomen op de achtergrond. Maar er zijn ook waterpartijen en ruïnes in ons natuurpark.  Dit maakt jullie trouwdag nog eens extra bijzonder!

rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-schouwen-duiveland-zierikzee-dreischor-zeeland (31)
rana-natuurpark-rustplaats-wandelroute-schouwen-duiveland-zierikzee-dreischor-zeeland (33)

In het park groeien ook veel geneeskrachtige kruiden die gelukkig steeds bekender worden voor zelfmedicatie. Deze kruiden nemen een steeds belangrijkere plaats in, in ons leven. Ook laat het park zien hoe "waardeloos" afval gebruikt wordt om iets nieuws en moois van te maken, zoals de kasteelmuur.

Het Rana Natuurpark gaat ons nog veel leren over de mogelijkheden van de natuur.


Hoe meer wij de natuur tegemoet komen, hoe meer de natuur ons tegemoet komt!